I dag kommer svarene fra Rockabilly Brew, hvor brygger og den ene af indehaverne, Rene Sørensen, har svaret på spørgsmål.
1: Hvad var det mest positive i 2023 for bryggeriet?
Selv om jeg har været i branchen i over 10 år, er det alligevel nervepirrende, at se hvordan folk tager imod ens øl. 2023 var året, hvor vi endelig fandt vores ståsted.
Som altid er alle festivalerne, hvor vi kan hygge med kunder og kollegaer, skønne.
2: Hvad er det for et år, I som bryggeri kigger ind i?
Rockabilly Brew har indtil nu været hobbyprojekt - forstået på den måde, at vi har prioriteret at opbygge virksomheden mere end løn til os selv - dette håber vi at ændre på i 2024, hvor Rene går fuldtid.
Vi lejer os stadig ind på det gamle anlæg på Viborg Bryghus til produktion af vores øl, som ingen andre end os selv står for. Planen for 2024 er at få egne lokaler godkendt til produktion.
Vi arbejder også på mere spændende salgskanaler, men det løfter vi først sløret for i foråret.
3: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2024?
2023 bød på mange lukninger i vores branche, jeg kan være bange for det ikke er slut endnu. Jeg tror likviditet bliver en nøglefaktor for mange bryggerier. For blandt de lukkede sidste år var også bryggerier, der lavede rigtig godt øl - det er bare ikke altid nok.
Usikkerhed på råvaremarkedet og energipriser kommer også til at spille en rolle.
4: Hvilken øl er I mest stolte af at have brygget i 2023, og hvad gør den noget særligt?
Heritage 2024, brygget i foråret 2023, en Barley Wine på 14%, der lige nu ligger på Heaven Hill Bourbon fade.
5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Det gør alle de butikker og barer, der ikke bare sælger mainstreamøl, men tør satse på dansk mikrobryg - også selv om forbrugeren ikke kender navnet endnu.