Det er helt sikkert først gang.
Det er muligvis også sidste gang.
Hvilket? Spørger du måske utålmodigt.
Sagen er den, at jeg har været i 7-Eleven for at købe en øl.
Det er ikke første gang! Men det er første gang, at jeg målrettet har bevæget mig i 7-Eleven for at finde en ølnyhed.
Det er vist også første gang, at et opslag på LinkedIn har drevet mig på ølkøb.
Sagen er den, at Jacobsen har lavet en øl, hvor de upcycler overskydende pulp fra Frankly Juice. Øllen har fået navnet Cornerstore IPA og sælges kun i 7-Eleven.
Det er ikke fordi jeg bryder mig det store om frugttilsætning i IPA. Spørger du mig, så dræber det friskheden i øllen og giver den en hengemt smag.
Til gengæld er jeg voldsomt fascineret af upcycling-tankegangen i forbinde med øl. Carlsberg har flere gange brugt Jacobsen som afsender på prøveballoner for øl, hvor der er brugt upcyclede restprodukter.
Det er bl.a. omtalt i denne klumme, hvor jeg skriver om upcycling til øl.
Det er gulerods- og rødbedepulp, der er tilsat Cornerstore IPA. Øllets farve ligger da også ovre i den orange afdeling af farvespektret.
I pressemeddelelsen står der ”Ved at anvende den overskydende pulp i Cornerstore IPA har vi kunnet spare på malten…” - det tænker jeg, er den umiddelbare forklaring på fraværet af krop i øllen.
Fraværet af krop står klart før smagen rammer sanseapparatet og er det umiddelbare førstehåndsindtryk – det er vist også første gang jeg oplever det.
Når det er sagt, så er Cornerstore IPA egentlig en ganske okay øl.
Tynd, lidt anonym, men ingen skæve slagsider i smagen forårsaget af den tilsatte pulp – og ingen overdreven sødme, hvad jeg også frygtede grundet den brugte pulp. Cornerstore IPA er en øl i fin balance, brygget på en idé om upcycling – en tilgang, hvor idéen ofte har været bedre end resultatet.
Står du foran 7-eleven på banegården, så kan du forholdsvis roligt købe to togbajere til turen, hvor der står Cornerstore på dåsen (jeg gav 32 kr. for én, to var på tilbud til 40 kr. - derfor).
Du får ikke blæst sokkerne af, men du får et fint bevis på, at upcycling og øl godt kan gå hånd i hånd.