For små 14 dage siden tikkede seneste kapitel af Brygbrygbrygs dagbog in i Stovts inbox. Der lå det godt indtil de røde kinder meldte sig i går og indlægget hurtigst muligt blev lagt. Så derfor: TA-DAH! Mikkel Wind-Pedersen fra Brygbrygbryg har ordet.
"Tilbage i marts lovede vi at vi ville udgive vores første 3 øl. Det skete som bekendt ikke Vi måtte desværre erkende, at det ikke
var muligt at få gode etiketter i så små mængder som vi gerne vil have.
Vores løsning blev at indføre en laboratorieserie i meget begrænsede mængder, helt ned til en enkelt kasse med 24 styk.
Vi oplevede en god efterspørgsel
på vores andre bryg, og derfor vil vi også gerne kunne brygge lidt større batches af nogle af vores mindre eksperimenterende øl.
Vi valgte derfor at indkøbe 2 stk. 200 liters gryder, så vi kan brygge mere af gangen. Det er i den store ende for et køkken, men foregår
stadig helt med håndkraft. Det tog lidt tid før det nye bryggesetup var på plads, men det var sliddet værd.
Vi har netop udgivet 3 bryg
fra vores hovedlinie:
Cidric Baeis: Tør cider med skovbær, 106 flasker
Winona: Chokolade stout, 180 flasker
Drikbar: Saison med lime, 327 flasker
Samtidig har vi startet salget
af laboratorie øl, hvor de alle har samme label, men påtrykt navn og type. Nogle laboratoriøl bliver solgt i butikker og barer rundt om i landet, andre er kun til salg på bryggeriet. Vi har indtil videre udgivet cirka 15 forskellige, blandt andet:
Fladpande: Kydret Strong Ale
Basil Sailor: Barley Wine med blomme og basilikum
Pirat: Imperial Stout med rom, kaffebønner og
vanilje
Morgenfrisk: Imperial Stout med espresso
Cidric Spon: Spontangæret cider
Kiwi Sour: Berliner Weisse med kiwi
I skrivende stund (4. september - Stovt arbejder ikke så hurtigt for tiden) er vi ombord
på færgen til Jylland, hvor vi skal aflevere øl til Best of Beers, Øl2go, Beershoppen, Smagen af Øl og Kvickly Middelfart. Hvis du bor i nærheden, så kig forbi og se hvilke varianter de har.
Lige nu står 3 eksperimenterende
juleudgivelser og venter på at blive hældt på flasker: Imperial Stout med rom, Imperial Brunkage Stout og en Barley Wine med abrikos.
I laboratoriet simrer bla.
en chokolade-kirsebær Stout og en Imperial Passion Fruit Cheesecake Stout."