At kåre årets øl er en nobrainer så stor, at det næsten virker omsonst, at tage sig tid til at uddele den. Og her et par dage på forkant med kåringen tør jeg godt vove den påstand, at Stovt ikke bliver det eneste sted, hvor den trækker guld. Havde den skulle hedde det, den formelt blev lavet som, så skulle den have heddet Batch 1003, men navnet blev Batch 1000 og der er flydt en del batches af det intense mesterværk gennem kogekarret på Amager siden den blev lanceret i foråret. I Batch 1000 har skruet helt op for humlen, i en ligetil IPA på 6,5%. Smagen er intens og langt ud over det forventelige, men i en fin yin/yang-symmetri, hvor alt balancerer selvom alle parametre på forstærkeren er skruet op på 11.
Etikettekst: Der er i sandhed løbet meget øl gennem tankene, siden Amager Bryghus slog porten op i april 2007. Tankene er blevet flere, VI er blevet flere og - indrømmet - så er vi måske nok også blevet lidt rundere. Men det er kun fordi, vi har det godt og prøvesmager grundigt på øllet! Nu har vi brygget og smagt os helt frem til batch # 1000, og det vil vi gerne fejre med en af de øltyper, som vi ved, at mange er glade for: en saftig og humledryppende IPA med amerikansk inspiration. Der er humle alle vegne i Batch 1000, en slags under mæskning og kogning, to andre i whirlpoolen og så tre forskellige under både første og anden tørhumling. Tak for støtten til jer alle gennem årene her i betonhelvedet i Tårnby - vi var her ikke i dag uden jer. Ingredienser: Vand. Bygmalt: Pilsner, Munich, Melanoidin. Humle: Herkules, Amarillo, Chinook, Simcoe, Citra, Mosaic, Sorachi, Centennial. Gær. US-ale