Der findes tusindvis af ølbøger derude, og fælles for en god del af dem er, at de på deres sider rummer en del skuffelse. Det gælder i hvert fald for en del af de bøger, jeg mere eller mindre hovedløst har investeret i. Med Vintage Beer er det dog lykkedes mig, at få købt en bog, der virkelig har imponeret mig. Mit udgangspunkt for at købe bogen var, at blive klogere på, hvad der sker når jeg smider øl ned i kælderen. Hvorfor udvikler de sig? Og kan man forudsige hvordan? Det giver bogen gode svar på, men den opgave bogen i lige så høj grad løser er, at fungere som en let tilgængelig og overskuelig (ca. 140 sider) guide til en basal forståelse af den del af øllets sammensætning, der går ud over at det er skruet sammen af malt, humle gær og vand. Vil man vide mere om fenoler, estere og hvorfor humlen fader m.m., så er Vintage Beer også en fremragende bog. Efter at have gennemgået disse basics, går forfatteren igennem en stribe øltyper, og forklarer, hvad der sker med dem når de ældes og hvordan man bedst opbevarer dem mens det står på.
Jeg synes Vintage Beer er en klart anbefalelsesværdig bog, uanset om man skal have smidt flasker i kælderen eller bare vil blive klogere på øl.
Købt via Amazon.