Jeg prøver, at integrere øl i min madlavning. Ikke altid med lige heldige udfald, men nedenstående opskrifter var rendyrket succes. Vaflerne blev lækkert luftige med en afstemt sødme, ølsiruppen blev dejligt kraftig i en grad, at den ikke bør overdoseres. Vafler og ølsirup gik supergodt sammen, og opskrifterne er afstemt så det passer med en enkelt flaske øl.
Vafler
175g smør
2 dl Midtfyns Bryghus - Imperial Stout
1½ dl mælk
200g mel
1 tsk. bagepulver
60g rørsukker
½ tsk. salt
4 æg delt i hvide og blomme
Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Hæld bagepulver, rørsukker, salt og mel i en gryde og bland ingredienserne godt sammen et piskeris. Tilsæt øl og mælk, og rør dejen rundt med piskeriset indtil dejen er udjævnet. Tilsæt smør og æggeblommer og rør dejen igennem igen. Sæt dejen i køleskab en halv times tid. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Dejen er nu klar til en tur i vaffeljernet.
Ølsirup
110g rørsukker
3dl Midtfyns Bryghus - Imperial Stout
Smid ingredienserne i en gryde, rør rundt med jævne mellemrum og lad sukker og øl simre indtil grydens indhold får sirupkonsistens.