Følgende opskrift er hentet fra norske Aperitif.no, og jeg har både tjekket og dobbelttjekket, men den er god nok, der skal bagepulver i retten.
Ølsteak med skalotteløg og stoutsovs
(4 portioner)
Steaks:
2dl. Stout
½ tsk salt
1 tsk. bagepulver
2 spsk. smør
Sovs:
3 spsk. sukker
6 groft hakkede skalotteløg
3 spsk. Rødvinseddike
3dl. Stout
4dl. oksefond
2 spsk. smør
Hakket persille
Fremgangsmåde:
Put kød, øl , salt og bagepulver i en skål og lad det stå natten over.
Sovsen laves ved at smelte sukkeret til karamel. Put de groft hakkede skalotteløg og rødvinseddiken i, og kog det godt sammen. Hæld oksefond og stout i gryden og kog det ind til halvdelen, rør så smørret i.
Smag til med salt og peber og pynt med persille lige før servering.
Krydr steaksene med peber og smørsteg dem på en pande.
Serverer retten med råstegte kartofler.