torsdag den 11. april 2013

Følgende opskrift er hentet fra norske Aperitif.no, og jeg har både tjekket og dobbelttjekket, men den er god nok, der skal bagepulver i retten.

Ølsteak med skalotteløg og stoutsovs 

(4 portioner)

Steaks:
4 steaks 
2dl. Stout 
½ tsk salt 
1 tsk. bagepulver 
2 spsk. smør 

Sovs: 
3 spsk. sukker 
6 groft hakkede skalotteløg 
3 spsk. Rødvinseddike 
3dl. Stout 
4dl. oksefond 
2 spsk. smør 
Hakket persille 

Fremgangsmåde:
Put kød, øl , salt og bagepulver i en skål og lad det stå natten over. 

Sovsen laves ved at smelte sukkeret til karamel. Put de groft hakkede skalotteløg og rødvinseddiken i, og kog det godt sammen. Hæld oksefond og stout i gryden og kog det ind til halvdelen, rør så smørret i. 

Smag til med salt og peber og pynt med persille lige før servering. 

Krydr steaksene med peber og smørsteg dem på en pande. 

Serverer retten med råstegte kartofler.