Opskrift: Oksekødsgryde med persillerødder, øl og perlespelt
Det er sjældent Stovt linker til Hendes Verden, og at der optræder spelt på disse sider, men i dag skulle være dagen. Vejret er stadig til simremad, og som det så smukt står skrevet hos Hendes Verden "simrer færdig, mens du hygger om ungerne".
Til 6 personer
3 persillerødder
3 spsk. olivenolie
1 kg okseklump i 2 x 2 cm’s tern
2 spsk. hvedemel
3 dl porterøl
2 spsk. koncentreret tomatpure
1-2 tsk. finthakket, frisk chili
1½ tsk. salt
peber
200 g perlespelt, perlebyg eller parboiled hele speltkerner
Hakket persille
1. Hak løgene. Skær persillerødderne i tern. Varm olien op i en stegegryde. Vend kødet i hvedemel. Brun kødet. Kom løg og persillerødder i, og svits dem kort med. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen perlespelt. Kog op, og lad retten småsnurre under låg i ca. 2 timer. Smag til med salt og peber.
2. Kog perlespelten efter anvisningen på emballagen. Vend dem i retten eller server dem til.
3. Pynt retten med persille.