Bock-tema
Fynsk Bock, 7,5%, Stensbogaard Bryghus

"Brygget udelukkende på økologiske fynske råvarer.
Byg fra den lokale bonde og humle fra hegnet ud for bryggeriet. Humlen er dyrket i samarbejde med Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet i Årslev og byggen er maltet hos Fuglebjerggaard. Smagen er ren og frisk og man fornemmer en fin humle aroma og svag bitterhed.
Øltypen er Märzen og brygprocessen er gammel teknik (3 step decoction) som øger maltsmagen. Brygget af bygmalt, humle, honning og gær"
Af de tre bockøl, der foreløbig er rullet over skærmen hos Stovt, der er dette klart den mest umiddelbare, og klart den flotteste i glasset. Friskskænket fremstår den gylden, levende og med tykt skum på toppen, og ligner øllets svar på en million. Smagen er friskere end hos de andre bud, Fynsk Bock er lidt skarpere krydret, lidt mere bitter i eftersmagen, men langt mere læskende. Det er første gang i løbet af forsøget, at jeg tænker bock som madøl, men som sidevogn til krydret asiatisk mad eller en gammeldags flæskesteg tror jeg, at Fynsk Bock vil gøre sig glimrende. Det er også med Fynsk Bock, at tvivlen begynder at nage lidt, jeg tror ikke bock er en ølart, jeg kommer til at bestille meget af. Det er interessant at dykke ned i den, og så vel Refvindinges som dette bud er gode øl, men i forhold til mine smagsløg er der mere interessante alternativer derude. Selvom svaret så småt er fundet forsætter jagten, der er stadig en stribe varianter over bock-temaet, der skal dykkes ned i.