Normalt er en frokostøl en øl med lav alkoholprocent som man uden at få dårlig samvittighed kan indtage til sin – ja – frokost! Fur Bryghus har en øl med navnet ”Frokostøl” i sortimentet, der holder en alkoholprocent på 2,6%, nok til at det smager af øl, men ikke nok til at det bliver rigtigt kriminelt. Det er en god idé, det er slet ikke det, men når jeg tænker frokostøl, så tænker jeg ganske enkelt på den øl jeg indtager til min – ja – frokost! Og her taler vi hverken grønne salater eller mad fra den store speltkogebog, men klassisk dansk frokost. Det vil sige det store kolde bord med de små lune, det vil sige æggekage med bacon, det vil (hvis man er heldig) sige wienerschnitzel med hele svineriet på et listigt sted nede i byen, men mere vidt og bredt vil det typisk sige fedt og salt plus det løse. Det kræver sin øl, og jeg synes hurtigt en almindelig pilsner bliver for tynd til sådan en omgang, og guldøl omvendt for tungt, men Refsvindinge har i deres sortiment en øl, der gennem en del år har hørt til blandt mine absolutte ølfavoritter. ”Prima Landøl” er en pilsner brygget på blandt andet røgmalt, og det giver den noget mere karakter end en standardpilsner. Tag en classictype øl, erstat det søde fra karamelmalten med en let omgang røg, der først folder sig helt ud i eftersmagen, og så har du mere eller mindre ”Prima Landøl”. Den store anke ved ”Prima Landøl” er at den ikke er helt nem at opstøve, og det er synd for den har potentialet til at blive en øl, der som Refvindinges ”Ale 16” og ”Mors Stout” ikke kræver nærmere introduktion, men vidt og bredt er kendt og anerkendt som noget godt, også uden for de snævre ølkredse. Prima Landøl er hermed anbefalet.