Sidste uge bragte Stovt en opskrift på simregryde, i denne uge står den på briocher.
Ølbriocher med ost
(ca. 15 stk)
25 g gær
1 dl lunkent vand
1½ dl øl, f.eks. en porter
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
100 g sukker
150 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
ca. 550 g hvedemel
porter til pensling
15 muffinforme
20 g smeltet smør
1. Udrør gæren i vandet. Kom porter, æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i en blanding af fuldkornsmel og hvedemel. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen let sammen. Stil dejen til hævning ca. 1 time.
2. Del dejen i 15 boller og 15 små kugler. læg bollerne i smurte muffinforme. Lav en fordybning i de store dejkugler med fingrene. Læg de små dejkugler ned over. Efterhæv briocherne ca. 15 minutter.
3. Pensl briocherne med øl. Bag dem ca. 15-18 min. ved 200 grader på midterste rille.