Navn: Frog Hops to Amager
Alkohol: 8%
Etikettekst: En dag i maj 2012 fik Amager Bryghus besøg af en af USA's mest karismatiske bryggere, Fred Karm fra bryggeriet Hoppin’ Frog i Akron, Ohio. Fred var på rundrejse i Europa, og lagde vejen forbi for at gæstebrygge hos os. Og resultatetaf denne hyggelige og givende dag i godt amerikansk selskab, finder du i denne flaske. ”Frog Hops to Amager” er en lidt sjælden type, nemlig en Imperial Wheat Stout, brygget på hele 8 forskellige malte, hvoraf de to er af hvedetypen. Og så ville det jo ikke være os, hvis den ikke var humlet kraftigt, så vi har givet en solid omgang Tomahawk og Chinook. Du vil finde en kraftig og humlearomatisk øl, som måske er lidt blødere og knap så tung som andre imperial stouts. Håber du må nyde resultatet af dette transatlantiske samarbejde.
Beskrivelse: Bryggerne bag Amager Bryghus lægger ikke skjul på, at de er nogle humlehoveder. Det er jeg ikke, så det var med et forbehold af de større, at jeg først købte, og siden fik åbnet op for Frog Hops to Amager. Trods udebane, kom jeg dog hurtigt ind i kampen. Typen er imperial wheat stout, med 8 malte, heraf 2 hvedemalte, og titlen er et udslag af, at brygget er et samarbejdsbryg med Fred Karm fra Hoppin’ Frog. Øllet fik lov til at stå ti minutter før åbning, så den kom lidt tættere på den anbefalede serveringstemperatur 8-10. Det stod hurtigt klart, at Frog Hops to Amager er Porter 6 og SoD’s humlede storebror, og som sine to småbrødre er den en intens omgang. Skummet alene var vildt at bevidne, mørkere end jeg kan mindes, at have set andet ølskum og med et overlevelsesinstinkt af de store. Det nægtede ganske enkelt at dø. Kulsyren var også markant tilstede i selve øllet, og jeg ville ikke tro på, at en så tung øl kunne være så perlende på tungen, hvis jeg fik det fortalt. Min tunge summede længe efter, og eftersmagen sad fortættet i ganen. Eftersmagen var som øllet ristet og humlet, og intens i en grad, at mine læber smagte af sod og min mund føltes som en brandtomt. Heldigvis var min kone gået i seng, for jeg var næppe blevet kysset godnat efter den omgang. Frog Hops to Amager var en intens oplevelse, og en god én af slagsen. Jeg følte mig udfordret, og fik en oplevelse af de store. Når karakteren alligevel lander på et (stort) nital, så er det fordi, at jeg med så humlede øl stadig er langt hjemmefra, men hvis der dukker flere øl op som den her, så kommer jeg dog tættere og tættere på hjemmebane.
Etikettekst: En dag i maj 2012 fik Amager Bryghus besøg af en af USA's mest karismatiske bryggere, Fred Karm fra bryggeriet Hoppin’ Frog i Akron, Ohio. Fred var på rundrejse i Europa, og lagde vejen forbi for at gæstebrygge hos os. Og resultatetaf denne hyggelige og givende dag i godt amerikansk selskab, finder du i denne flaske. ”Frog Hops to Amager” er en lidt sjælden type, nemlig en Imperial Wheat Stout, brygget på hele 8 forskellige malte, hvoraf de to er af hvedetypen. Og så ville det jo ikke være os, hvis den ikke var humlet kraftigt, så vi har givet en solid omgang Tomahawk og Chinook. Du vil finde en kraftig og humlearomatisk øl, som måske er lidt blødere og knap så tung som andre imperial stouts. Håber du må nyde resultatet af dette transatlantiske samarbejde.
Beskrivelse: Bryggerne bag Amager Bryghus lægger ikke skjul på, at de er nogle humlehoveder. Det er jeg ikke, så det var med et forbehold af de større, at jeg først købte, og siden fik åbnet op for Frog Hops to Amager. Trods udebane, kom jeg dog hurtigt ind i kampen. Typen er imperial wheat stout, med 8 malte, heraf 2 hvedemalte, og titlen er et udslag af, at brygget er et samarbejdsbryg med Fred Karm fra Hoppin’ Frog. Øllet fik lov til at stå ti minutter før åbning, så den kom lidt tættere på den anbefalede serveringstemperatur 8-10. Det stod hurtigt klart, at Frog Hops to Amager er Porter 6 og SoD’s humlede storebror, og som sine to småbrødre er den en intens omgang. Skummet alene var vildt at bevidne, mørkere end jeg kan mindes, at have set andet ølskum og med et overlevelsesinstinkt af de store. Det nægtede ganske enkelt at dø. Kulsyren var også markant tilstede i selve øllet, og jeg ville ikke tro på, at en så tung øl kunne være så perlende på tungen, hvis jeg fik det fortalt. Min tunge summede længe efter, og eftersmagen sad fortættet i ganen. Eftersmagen var som øllet ristet og humlet, og intens i en grad, at mine læber smagte af sod og min mund føltes som en brandtomt. Heldigvis var min kone gået i seng, for jeg var næppe blevet kysset godnat efter den omgang. Frog Hops to Amager var en intens oplevelse, og en god én af slagsen. Jeg følte mig udfordret, og fik en oplevelse af de store. Når karakteren alligevel lander på et (stort) nital, så er det fordi, at jeg med så humlede øl stadig er langt hjemmefra, men hvis der dukker flere øl op som den her, så kommer jeg dog tættere og tættere på hjemmebane.
Indkøbt: Ølkonsortiet (50cl, 69,-)
Karakter: 9