Navn: Alstærk
Type: Strong Scotch ale
Bryggeri: Munkebo Mikrobryg
Alkohol: 9,4%
Etikettekst: Alstærk blev kåret som den bedste øl ved DM i håndbryg 2011 og vandt desuden andenpladsen ved det skandinaviske mesterskab i håndbryg 2011. Alstærk er en stærk Skotsk Ale, som gæres ved lavere temperaturer end de fleste ales for at fremhæve maltbaggrunden. Den er brygget med 6 forskellige malttyper, hvilket resulterer i en kompleks maltbaggrund som balance til den høje alkoholprocent og det lave indhold af humle. Fynske Claus Christensen fra Munkebo Mikrobryg er danmarks mest vindende håndbrygger, som kombinerer traditionel ølbrygning med nutidens naturvidenskab.
Etikettekst: Alstærk blev kåret som den bedste øl ved DM i håndbryg 2011 og vandt desuden andenpladsen ved det skandinaviske mesterskab i håndbryg 2011. Alstærk er en stærk Skotsk Ale, som gæres ved lavere temperaturer end de fleste ales for at fremhæve maltbaggrunden. Den er brygget med 6 forskellige malttyper, hvilket resulterer i en kompleks maltbaggrund som balance til den høje alkoholprocent og det lave indhold af humle. Fynske Claus Christensen fra Munkebo Mikrobryg er danmarks mest vindende håndbrygger, som kombinerer traditionel ølbrygning med nutidens naturvidenskab.
Beskrivelse: Det er sjældent jeg havner på værtshus to gange på en dag, og det er sjældent, at jeg støder på øl så godt som det her, men ikke desto mindre. Jeg havde luret flasken da jeg var forbi Carlsens Kvarter til en middagsøl, men trekvart liter og en alkoholprocent, der er tæt ved at kunne kilde ti procent under tæerne var lige voldsomt nok som frokostbajer. Heldigvis var der også lagt planer for aftenen, der inkluderede samme beværtning, så da dagens anden entre på stedet kom, var ikke den store grund til at kigge dybt i menukortet for at træffe det første valg. Alstærk er det, der på godt dansk hedder en pissefantastisk øl. Den er kompleks, den smager i hele munden, den har lang eftersmag og selv om ale og malt som regel er lig en hvis grad af sødme, så er der intet at komme efter på den konto. Alstærk er som et voldsomt krydret måltid, hvor mængden af de forskellige krydderier er afstemt med hinanden i en grad, at de ophæver hinanden og går i et, og efterlader fornemmelsen af at der brugt et enkelt ukendt krydderi. Den er så unikt fantastisk, at den opleves som et nyt nummer i rækken af øllets grundstoffer, og derfor er den første modtager af et 13-tal her på bloggen. Jeg har siden besøget på Carlsens Kvarter været forbi Vinens Verden og indkøbe et par stykker, både af lyst, men også for at være helt sikker på at 13-tallet ikke bliver givet på basis af et øjebliks eufori. At smide en halvtredser på disken og til gengæld få udleveret trekvart liter Alstærk er et elendigt pris/ydelse forhold, man får så meget for sine penge, at man et kort øjeblik overvejer om man er havnet på skjult kamera. Skal jeg trække en sammenligning frem, så skal fans af Harviestouns Ola Dubh i 12-års udgaven spidse ører, for de to øl minder et stykke hen af vejen om hinanden, og Ola Dubh kan også sagtens tåle, at blive anbefalet igen. Skulle nogen være i tvivl, så er dette en anbefaling, og den største og stærkeste af slagsen som bloggen indtil videre har givet.
Indkøbt: Carlsens Kvarter/Vinens Verden (75cl, 85,-/49,-)
Karakter: 13